Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

NVM organiseert Open Huizen Dag in een nieuw jasje

Door de afgelopen drie edities van de traditionele Open Huizen Dag ging een streep. Corona gooide roet in het eten. Later in het jaar staat de dag opnieuw gepland. Wel in een wat gewijzigde vorm. Het bezoeken van een woning staat niet langer centraal. In deze krappe woningmarkt ligt de focus op een gesprek met een aan- of verkoopmakelaar.

De NVM Open Huizen Dag is al jaren een bekend fenomeen op de huizenmarkt, met voordelen voor zowel kopers als verkopers. Kopers konden zonder afspraak verschillende woningen bezichtigen en verkopers kregen in één keer meerdere potentiële kopers over de vloer. 

Open Huizen Dag minder van belang voor verkoper
Door het krappe aanbod en de grote vraag naar koopwoningen werd de Open Huizen Dag minder relevant voor verkopers. Zij krijgen hun woning toch wel verkocht en hebben geen  behoefte aan een groep geïnteresseerden over de vloer. Deze ontwikkeling was te zien aan het aantal deelnemers. Zo deden er voor corona nog maar 13.000 huizen mee aan de Open Huizen Dag, terwijl dat er in 2014 nog 50.000 waren. 

Onderzoek naar Open Huizen Dag
Volgens Chris van Zantwijk, NVM-bestuurder, is de Open Huizen Dag niet weg te denken en bewijst deze al jaren zijn nut. Uit onderzoek van de NVM blijkt wel dat de focus van de Open Huizen Dag verschoven is. Waar eerst het woning bezoeken centraal stond, ligt nu behoefte bij persoonlijk advies. Daarnaast zien veel mensen het massaal huizen bezoeken niet zitten vanwege corona. 

Open Huizen Dag heeft focus op persoonlijk advies
Op 2 oktober komt de Open Huizen Dag terug in een nieuw jasje, met de focus op persoonlijk advies van een NVM-makelaar. Je kunt die dag vrijblijvend een afspraak maken met een makelaar, bij je thuis of online. Zo kan je direct al je vragen stellen over bijvoorbeeld de woningwaarde van je huis, het verkopen van je woning en het aankopen van een nieuwe. Ook het verduurzamen van je woning is een mogelijk thema. Vanaf 13 september kan je een afspraak inplannen via www.openhuizendag.nl

De Open Huizen Dag op 2 oktober ziet er dus heel anders uit dan voorgaande edities. Het rondsnuffelen in andermans huizen zit er dit jaar niet in. Dit jaar kun je wel al je vragen kwijt over het kopen of verkopen van de woning. Verwar een NVM-makelaar echter niet met een hypotheekadviseur. Wil je weten wat jouw financiële ruimte is en advies over een passende hypotheek? Via het onderstaande formulier neem je eenvoudig contact met ons op.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

AdviesNet maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie