Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Uitstel premiebetaling verzekering tijdens coronacrisis

Veel ondernemers worden hard geraakt door de coronacrisis. Naast steun vanuit de overheid heeft ook het Verbond van Verzekeraars een raamwerk voor hulp ontwikkeld voor getroffen ondernemers. Door de verlengde lockdown heeft het Verbond besloten het raamwerk ongewijzigd te laten en te verlengen tot in ieder geval 5 februari 2021.

Niet iedere ondernemer heeft door de coronacrisis voldoende middelen om verzekeringspremies te blijven betalen. Om hen de nodige lucht te geven, heeft het Verbond van Verzekeraars april vorig jaar al een raamwerk opgesteld. Samen met verzekeraars, gevolmachtigde en/of adviseurs wordt er gekeken welke opties het best passen bij jouw situatie. Voorbeelden zijn:

  • Het (tijdelijk) aanpassen van de dekking
  • Het aanpassen van de premietermijn naar bijvoorbeeld een half jaar, kwartaal of maand
  • Het extra verlengen van de betalingstermijn met dertig dagen


Raamwerk voor zakelijke verzekeringen
De hulpmiddelen uit het raamwerk zijn bedoeld voor zakelijke schadeverzekeringen en zakelijke verzekeringen voor zzp’ers, zoals de AOV. Het geldt dus niet voor producten die onder de Pensioenwet vallen. De maatregelen worden daarnaast niet toegepast als er al andere afwijkende afspraken gemaakt rond de betaling van schadeverzekeringen. 

Steuntje in de rug
Het Verbond benadrukt dat het raamwerk een minimum aantal maatregelen omvat. Het is een steuntje in de rug om de verzekeringsdekking overeind te houden voor ondernemers. Uiteraard kan er per situatie gekeken worden waar extra steun geboden kan worden. Het is echter aan de verzekeraar om te beoordelen of dit gewenst en passend is.  

Afbouw coronasteun overheid uitgesteld
Eerder was er sprake dat de overheidssteun vanaf januari 2021 afgebouwd zou worden. Deze afbouw is echter uitgesteld. Het derde steunpakket loopt nu vooralsnog tot en met 30 juni. Let wel op: voor de verschillende maatregelen gelden verschillende aanvraagperioden. Mocht je hulp willen aanvragen is het goed om te kijken tot wanneer dit mogelijk is. Daarnaast geldt ook dat de voorwaarden, van onder andere de NOW en TVL, gewijzigd zijn en mogelijk ook in de toekomst aangepast worden. 

Verzekeraars komen ook met pakket ook voor particulieren
Onlangs hebben verzekeraars ook een pakket met hulpmaatregelen voor particulieren gepresenteerd. Zo kunnen verzekerden die succesvol een schuldsaneringstraject hebben voltooid zich daarna met een schone lei weer verzekeren. 

Wil je een beroep doen op de steunmaatregelen vanuit de overheid? Kijk goed naar de voorwaarden en de looptijden zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Heb je hulp nodig rond je zakelijke verzekeringen? Laat het ons weten via onderstaand formulier en je hoort snel van ons.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

AdviesNet maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie