Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Collectieve autoverzekering goed voor werkgever en werknemer

Wanneer je meerdere bedrijfsauto’s hebt, kan het interessant zijn om een collectieve autoverzekering af te sluiten. Het wagenpark collectief verzekeren levert over het algemeen premievoordeel op. Bij een gemengde collectieve autoverzekering kunnen je werknemers er ook op vooruit gaan. De auto voor privégebruik valt in dat geval ook onder het collectief.

Als particulier vervoer je niet dagelijks mensen of goederen. Je gebruikt de auto alleen om van A naar B te komen. Als je zakelijk rijdt ben je doorgaans ook vaker onderweg. Een zakelijke autoverzekering houdt rekening met verschillen en kan daarom een bredere dekking bieden, zoals het verzekeren van werkmaterieel. 

Collectieve autoverzekering
Bij een (zakelijke) collectieve autoverzekering kun je kiezen uit WA, WA+ of all-risk. De hoogte van de premie is doorgaans afhankelijk van de volgende zaken: 

  • Aantal bedrijfsauto’s: Hoe meer auto’s je verzekert des te lager de premie per auto. 
  • Soorten voertuigen: bij bestelbussen kan de premie hoger liggen dan bij reguliere personenauto's. 
  • Aard van het vervoer: Bij een risicovolle lading is de premie vaak hoger. 
  • Stalling: De premie ligt over het algemeen lager als de auto’s op een beveiligd terrein staan. 


Gemengde collectieve autoverzekering 
Met een gemengde collectieve autoverzekering is het mogelijk ook de privé auto's van je werknemers te verzekeren. Zij profiteren over het algemeen dan ook van een lagere verzekeringspremie. Jij als werkgever bent in die situatie geen partij in de overeenkomst. Afhandeling bij schade en de premiebetaling wordt dus afgehandeld tussen de werknemer en verzekeraar.

Wijs je werknemers er wel op dat ze alleen gebruik kunnen maken van het collectief zolang ze bij jou werken. Mochten ze ergens anders gaan werken, dan valt de verzekering niet meer onder het door jouw bedrijf afgesloten collectief. Een nieuwe autoverzekering afsluiten is vervolgens noodzakelijk.

Uitbreiding op de basisdekking
Bij sommige verzekeraars is het ook mogelijk om een verzekering op maat samen te stellen. Zo kunnen de voorwaarden, dekking of het eigen risico’s afgestemd worden op de situatie. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om alleen voor bepaalde auto’s een aanvullende verzekering af te sluiten. Denk hierbij aan:

  • Ongevallen inzittendenverzekering: Alle inzittenden zijn verzekerd bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeluk. 
  • Zakelijke rechtsbijstandverzekering: Je hebt recht op juridische hulp na een ongeval. 
  • Schadeverzekering voor inzittende: Ongeacht wie het ongeval veroorzaakt, schade aan de inzittende wordt gedekt. 
  • Pechhulp: Pechhulp kan soms gecombineerd worden met de autoverzekering.


Benieuwd of je kunt besparen op de verzekering van je bedrijfsauto’s? Neem dan via onderstaand formulier contact op met één van onze adviseurs. Zij kijken graag met je of een (gemengde) collectieve verzekering iets voor jouw bedrijf is. 

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

AdviesNet maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie