Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Krijg korting op je verzekering met het Politie Keurmerk Veilig Wonen

Heb jij je woning al beveiligd tegen inbraak? Slim is dat zeker, inbrekers zijn het hele jaar actief. Voldoe je bovendien aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW), dan bespaar je meteen op de premie van je inboedelverzekering. Afhankelijk van je verzekeraar kan de korting 10 tot 20 procent zijn. Wat moet je hiervoor doen?

Met de juiste beveiligingsmaatregelen neemt het risico op een inbraak volgens de politie met 90 procent af. Dat lagere risico is precies wat je de premiekorting oplevert. Natuurlijk moet je aantonen dat je woning goed beveiligd is. Dat doe je met het certificaat Veilig Wonen.

Eisen aan politiekeurmerk

Voor het krijgen van het PKVW-certificaat moet je aan een aantal beveiligingseisen voldoen. Dat klinkt zwaarder dan het is. Je kunt gewoon naar een bouwmarkt en een bedrijf dat gecertificeerde sloten verkoopt. Daar weten ze wat je nodig hebt. Nieuwbouw wordt standaard opgeleverd volgens de eisen van het keurmerk. Vraag hiernaar bij je projectontwikkelaar of aannemer.

Wie controleert je maatregelen?

Als je het keurmerk aanvraagt, wordt er gecontroleerd of je aan de eisen voldoet. Een agent krijg je niet op de stoep. Wel komt een specialist van een PKVW-bedrijf bij je thuis. Ben je zelf niet zo’n klusser en heb je geen handige kennissen, dan kun je het PKVW-bedrijf vragen om de sloten te monteren.

Je betaalt voor deze inspectie, net als voor het certificaat. Vraag altijd eerst offertes op zodat je weet wat de kosten zijn.

Je woning elektronisch beveiligen

Je kunt je woning ook elektronisch beveiligen, bijvoorbeeld met een alarminstallatie. In dat geval kun je een BORG-certificaat aanvragen. Verzekeraars accepteren een dergelijk certificaat in de meeste gevallen ook. Net als bij het politiekeurmerk controleert een erkend beveiligingsbedrijf je maatregelen voordat je het certificaat ontvangt.

Elke verzekeraar bepaalt zelf aan welke voorwaarden je precies moet voldoen voor het krijgen van premiekorting op de inboedelverzekering. Wil je weten wat jij voor een korting moet doen? Lees de voorwaarden van je verzekering goed door, of neem contact met ons op.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

AdviesNet maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie