Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Spaarrente Rabobank en ING zetten de toon

De spaarrente bij Rabobank, de grootste spaarbank van Nederland, daalt wederom. Ontvingen spaarders eerst nog 0,70 procent, nu biedt Rabobank een spaarrente van 0,60. De bank is niet de enige. Ook bij onder andere ING, Argenta, ICBC en ASN daalde de spaarrente eerder al. Witte raaf is Ohra, die als enige de spaarrente recent verhoogde.

De spaarrente gaat nog steeds maar één kant op: naar beneden. ING verlaagde eerder al de rente. Daar ontvang je als spaarder nu ook 0,6 procent. Van de grote banken staat ABN op kop met 0,7 procent. Het valt te verwachten dat ook  die spaarrente op korte termijn verder omlaag gaat.

Hoogste spaarrente

De hoogste spaarrente ontvang je op dit moment bij Knab (1,25 procent). Met 1,10 procent aan spaarrente volgen Argenta, ICBC en Nationale-Nederlanden. Het verschil met de grote banken is flink en dit zal ook zo blijven voorlopig.

Zeldzame verhoging spaarrente

Ohra verhoogde onlangs de spaarrente naar 0,95 procent voor spaarders met een saldo tot € 25.000. Ook na deze verhoging staat Ohra overigens niet bovenaan de rentelijstjes. Toch is alleen de verhoging al nieuws. Banken komen nog steeds gemakkelijk en tegen lage kosten aan geld. Dit door goedkoop te lenen van elkaar of van de Europese Centrale Bank (ECB). 

Deposito nemen voor hogere spaarrente? 

Heb je jouw spaargeld op korte termijn niet direct nodig? In dat geval is een deposito het overwegen waard. Een deposito geeft een hogere spaarrente. Hoe langer jij je geld aan de bank afstaat, des te hoger de rente. De spaarrente staat gedurende de looptijd vast. Dat is ook het risico. Wanneer de reguliere spaarrente hard stijgt, profiteer jij niet.

Je kunt een deposito sluiten met een looptijd van bijvoorbeeld één jaar. Bij die looptijd biedt Knab de hoogste spaarrente, namelijk 1 procent. Een periode van twee jaar levert het met 1,50 procent het meest op bij GarantiBank.  

Boete bij deposito

Bedenk goed of je het geld echt niet nodig hebt, bijvoorbeeld voor een verbouwing of vervanging van de auto. Bij het alsnog opnemen van je spaarsaldo betaal je een boeterente. Deze boeterente verschilt per bank. Controleer deze altijd in de voorwaarden van de deposito. Daar staan ook de uitzonderingssituaties bij. Zo hoef je vaak geen boete te betalen als je gaat trouwen of wanneer je een huis koopt. 

Gelukkig raak je als spaarder inmiddels gewend aan rentedalingen. Ook in de komende tijd valt namelijk weinig verbetering te verwachten. Met een deposito kan je de daling voor zijn en zorgen voor net wat meer rendement. 

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

AdviesNet maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie