Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Top 5 nieuwsberichten van 2015

Afgelopen jaar hebben we je van veel nuttige financiële tips en voorlichting voorzien. Onze top 5 van 2015, onze populairste artikelen, tonen we je graag nog een keer. De artikelen gingen over de kinderopvangtoeslag 2016, Prinsjesdag, de Rabobank, ons pensioen en de populaire 20 jaar vaste hypotheekrente. 

Hypotheekvoorspelling Rabobank broodje aap

Begin 2015 voorspelde de topman van de Rabobank dat de hypotheekrente zou gaan stijgen door de strengere eisen waaraan de bank moest voldoen. Echter, het tegenovergestelde gebeurde. De hypotheekrente daalde. Met name doordat nieuwe hypotheekverstrekkers de markt betraden en het de traditionele banken als Rabobank en ING moeilijk maakten.

Pensioenleeftijd omhoog - Wanneer met pensioen?

Begin juni 2015 ging het kabinet akkoord met een versnelde verhoging van de pensioenleeftijd. Onder andere doordat we steeds ouder worden en er dus langer door werkenden bijgedragen moest worden aan de AOW. In dit artikel zie je in drie stappen hoe je ervoor staat, wanneer je met pensioen kunt en of het slim is zelf actie te ondernemen.

Prinsjesdag: wat zijn de gevolgen voor jou

Waar de meeste journaals zich focussen op de leuke hoedjes, rekende wij binnen een dag de gevolgen van het kabinet voor jouw portemonnee door en schreven er dit artikel over. De maatregelen uit het plan zijn uiteindelijk overigens pas in december 2015 goedgekeurd door de Eerste Kamer.

Hoeveel extra kinderopvangtoeslag ontvang jij

Eén van de verbeteringen die het kabinet op Prinsjesdag presenteerde was de hogere vergoeding voor kinderopvang en naschoolse opvang. De gevolgen van deze maatregelen rekende we door in een aantal voorbeelden.

Hypotheekrente 20 jaar vast steeds populairder

De hypotheekrente in 2015 werd lager en lager. Steeds meer mensen begonnen zich te interesseren voor deze hypotheekrente met 20 jaar zekerheid. We rekende de keuze voor deze hypotheek door en vergeleek ‘m met die van de hypotheekrente 10 jaar vast.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

AdviesNet maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie